Антикорупційний суд: Парубій завтра проситиме Раду відкликати депутатський проект

Антикорупційний суд: Парубій завтра проситиме Раду відкликати депутатський проект

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій сподівається, що відкликання депутатського законопроекту № 6011 "Про антикорупційні суди" відбудеться під час пленарного засідання у вівторок, 14 листопада. 

Про це він заявив на брифінгу 13 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я розписав лист Президента (про створення робочої групи) на профільний комітет. Профільний комітет,  до речі,  теж звернувся з проханням, щоб ми відклали законопроект про антикорупційний суд. Я ставив дане питання на голосування кілька разів минулого тижня і сьогодні на погоджувальній раді я попередив і повідомив,  що завтра,  коли буде блок для включення до порядку денного сесії, а це буде ще до обіду, до того блоку я запропоную, щоб Верховна Рада теж підтримала рішення про відкликання закону про антикорупційний суд з порядку денного сесії. Я сподіваюсь, що завтра ми зможемо прийняти рішення з приводу відкликання даного законопроекту", - зазначив спікер.

При цьому він додав, що рішення стосовно створення робочої групи прийматиме профільний парламентський комітет. 

Читайте також: Порошенко готовий внести в Раду законопроект про Антикорупційний суд - Ірина Луценко

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Президент Петро Порошенко звернувся з листом до Голови Верховної Ради Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту "Про антикорупційні суди" з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

За словами Глави держави, внесення ним нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливим через аналогічний законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

9 листопада голова Верховної Ради кілька разів ставив на голосування пропозицію про відкликання законопроекту № 6011 "Про антикорупційні суди", але голосів на це не вистачало.

Порошенко 11 листопада заявив, що після надання йому відповідних пропозицій від парламенту внесе до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-