Порошенко готовий внести в Раду законопроект про Антикорупційний суд - Ірина Луценко

Порошенко готовий внести в Раду законопроект про Антикорупційний суд - Ірина Луценко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко готовий внести на розгляд парламенту законопроект про Антикорупційний суд. 

Про це заявила представник Президента у Верховній Раді, народний депутат з фракції БПП Ірина Луценко у понеділок, 13 листопада, під час засідання Погоджувальної ради парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інформую наших колег із опозиційних фракцій про те, що на виході, якщо не буде створено робочої групи, Президентом буде внесено закон про Антикорупційний суд. Звинувачення про затягування відкидаю - робота над цим законопроектом ведеться. Давайте завершимо свою: все-таки відкличемо депутатський законопроект і розблокуємо внесення Президентом України закону про Антикорупційний суд", - закликала Луценко.

Читайте також: Порошенко: Верховний суд - нова сторінка в історії українського правосуддя

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Президент Петро Порошенко звернувся з листом до Голови Верховної Ради Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту "Про антикорупційні суди" з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

За словами глави держави, внесення ним нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливим через аналогічний законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

9 листопада голова Верховної Ради кілька разів ставив на голосування пропозицію про відкликання законопроекту № 6011 "Про антикорупційні суди", але голосів на це не вистачало.

Порошенко 11 листопада заявив, що після надання йому відповідних пропозицій від парламенту внесе до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-