Саєнко розповів про проблеми з пошуком молодих реформаторів

Саєнко розповів про проблеми з пошуком молодих реформаторів

Укрінформ
У деяких міністерствах та відомствах чиниться певний опір процесу проведення реформи держслужби, в тому числі безпосередньо під час конкурсного відбору на держслужбу якісних фахівців.

Про це міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз система трохи опирається цим змінам, я говорю про чиновників... Як тільки ми розпочали перший етап цих конкурсів (набір 1200 молодих спеціалістів на роботу в уряді - ред.)... Є міністерства, на які нарікань ми не маємо, а є міністерство, де блокується - людині не говорять про те, які результати, невчасно повідомляють про конкурс, безпідставно відмовляють, призначають безліч співбесід на один час", -  сказав Саєнко.

За його словами, це робиться для того, щоб закрити цю систему набору. Міністр наголосив, що по кожному відомству планує разом із Європейською комісією підготувати звіт, де буде чітко вказано, наскільки якісно був організований процес набору персоналу, які були недоліки. "Нам буде важливо одразу не втратити кредит довіри, який маємо від суспільства та наших міжнародних партнерів", -  підкреслив Саєнко.

У свою чергу Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що володіє інформацією щодо певного саботажу і закликав не чинити опір реформі. "У мене є інформація про тих, хто сумлінно виконує реформу, та про тих, хто починає ігри з цим питанням. Хочу сказати, шановні колеги, будь ласка, припиніть це, не створюйте міністерство під себе, а створюйте його під країну, під державні інтереси, оберіть із усіх кандидатів найкращих і залучіть їх до роботи. Це моя вимога", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що жодному міністру не вказував кого і на яку посаду треба призначати у міністерстві, але при цьому вимагає, щоб у рамках цієї реформи урядовці набрали професіоналів.

Читайте також: Вакансії у міністерствах: заяви на конкурс подали вже півтисячі кандидатів

"На перший раз я промовчу і не називатиму міністерства, у яких погано йдуть справи (щодо конкурсів - ред.). З етичних міркувань промовчу, але виправте ситуацію", -  закликав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін 18 серпня дозволив дати старт конкурсам на нові посади в міністерствах. Цієї осені тисяча молодих реформаторів мають розпочати роботу в українських міністерствах. Їхня заробітна плата становитиме 30-60 тис. грн на місяць. Звісно, при такому рівні оплати праці нові співробітники матимуть надзвичайно високу відповідальність.

Перша хвиля конкурсів уже триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-