Асоціація з ЄС: План заходів передбачає дві тисячі конкретних завдань

Асоціація з ЄС: План заходів передбачає дві тисячі конкретних завдань

Укрінформ
Розроблений урядом комплексний План заходів з виконання Угоди про асоціацію з ЄС визначає понад 2 тис. конкретних завдань щодо реалізації її положень і щоквартальний розгляд прогресу в їх здійсненні.

Про це заявила на засіданні уряду в середу, 25 жовтня, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"План заходів з виконання Угоди, який ми сьогодні розглядаємо, ... визначає більше 2 тис. конкретних завдань щодо виконання положень Угоди про асоціацію і додатків до неї, та понад 5 тис. заходів з їх реалізації. Це є цілісний єдиний документ планування виконання Угоди, оцінки виконання Угоди, і для цього ми цим же рішенням визнаємо понад 40 актів попереднього звітування і моніторингу сьогодні такими, що втратили чинність", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона розповіла, що після ухвалення плану заходів з виконання Угоди про асоціацію щокварталу на засіданні відповідного урядового комітету розглядатиметься прогрес виконання Угоди, доцільність оновлення завдань чи ухвалюватимуться невідкладні заходи згідно з пріоритетами і встановлюватимуться чіткі терміни їх виконання.

"Якщо проблемне питання не буде вирішено через ці механізми, то ми виноситимемо його на засідання уряду і будемо просити колег реагувати на рівні уряду", - поінформувала віце-прем'єр. 

Читайте також: Уряд схвалив пакет рішень щодо виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Вона також повідомила, що на розгляд уряду винесено й низку інших системних рішень, які дозволять підвищити якість нормотворчої діяльності органів державної влади щодо наближення до законодавства ЄС, створити правові підстави для ухвалення рішень органами Асоціації, розпочати системну роботу з інформування громадян щодо євроінтеграційних процесів і створити дієвий механізм контролю за використанням коштів ЄС та захисту фінансових інтересів сторін як ЄС, так і України.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що сьогодні Україна не має чіткої перспективи членства в Європейському Союзі, як колись ті держави, які нещодавно приєдналися до ЄС.

"Але разом з тим, ті умови, амбіції і завдання, які передбачені Угодою про асоціацію, є настільки безпрецедентними, що їхнє вчасне ефективне виконання саме по собі залишить питання членства у суто політичній площині прийнятих рішень", - переконана віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-