Парубій відкрив Раду, у залі 338 нардепів

Парубій відкрив Раду, у залі 338 нардепів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання. В залі - 338 депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав Парубій.

Як повідомлялося, згідно з розкладом пленарних засідань на 17-20 жовтня першим питанням порядку денного у вівторок було заплановано розгляд у другому читанні законопроекту № 6327 щодо реформування медичної системи.

Під час Погоджувальної ради керівники фракцій і комітетів, ряд депутатів виступили з вимогою першочергового розгляду законопроектів щодо виконання вимог мітингувальників під Радою. Це, зокрема, стосується законопроектів щодо скасування депутатської недоторканності, введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками, а також створення Антикорупційного суду.

Читайте також: Геращенко вважає, що нардепи поплутали роботу депутата і стрімера

При цьому народні депутати, які зібралися біля головуючого на Погоджувальній раді Парубія, зокрема Єгор Соболєв, Сергій Лещенко, Юрій Дерев'янко, Володимир Парасюк почали перекрикувати виступ представника Президента в парламенті Ірину Луценко. Депутати вигукували: «Виходьте до людей!».

Після цього спікер заявив, що відбувається зрив Погоджувальної ради і призупинив засідання до 12.00 у зв'язку з неможливістю його проводити.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня на площі Конституції під Верховною Радою у Києві проходить мітинг. Активісти партій та громадських об'єднань виступають на сцені, встановленій навпроти входу в парламент. Вони тримають у руках прапори з символікою партій "Самопоміч", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Рух нових сил". Основних вимог три: нові правила виборів в Раду, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-