Геращенко вважає, що нардепи поплутали роботу депутата і стрімера

Геращенко вважає, що нардепи поплутали роботу депутата і стрімера

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає ненормальною ситуацію, за якої окремі народні депутати зривають засідання, прикриваючись вимогами виборців.

Про це вона написала у Facebook після того, як група народних депутатів зірвала засідання Погоджувальної ради у вівторок.

"Це ненормально, що колеги місяцями не ходять на роботу, плутають роботу депутата і стрімера (я не бачила такого ані в залі ПАРЄ, ані в жодному європейському парламенті), планомірно зривають кожен день голосування, прикриваючись, що це вимагають люди. Люди делегували нас працювати. І я впевнена, що дорослі, розумні, інтелектуальні й інтелігентні люди завжди можуть знайти компроміс, якщо хочуть. Якщо є бажання працювати на країну", - зазначила вона.

Перший заступник Голови ВР нагадала, що Рада має два сесійні тижні на місяць, по суті, чотири дні голосування - два вівторки і четвер. "І щоразу ці дні планомірно зривають. То блокують трибуну, то мільйон поправок, за які не голосують навіть самі опозиційні фракції, то шашки, то вирвані мікрофони, то ще щось. Сьогодні на Погоджувальну забігли й ті, хто три попередні тижні не був у Раді, не голосував освітню реформу і закон, де РФ визначається країною-агресором, як жовтенята прочитали свої речівки, обов'язково вели стріми своїх виступів, як же без цього. Результат - зірвана Погоджувальна, крик, ор", - написала вона.

Читайте також: Нардепи заблокували Погоджувальну раду

Геращенко у цьому зв'язку вкотре наголосила на необхідності негайно поставити в порядок денний законопроект змін регламенту роботи ВР.

"Бо це просто неподобство, коли роль комітетів нівельована, коли глави комітетів не отримали секунди слова озвучити бачення комітетів щодо порядку денного", - підкреслила вона.

За її словами, питання не лише в зміні виборчих правил, але й правил роботи, політичної культури.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок група народних депутатів на чолі з Сергієм Лещенком, Мустафою Найємом і представниками "Самопомочі" заблокували засідання Погоджувальної ради, вимагаючи розгляду законопроектів про зняття депутатської недоторканності, зміни виборчої системи та про Антикорупційний суд.

Голова парламенту Андрій Парубій призупинив до 12.00 засідання Погоджувальної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-