У БПП заявили, що підтримують зняття недоторканності

У БПП заявили, що підтримують зняття недоторканності

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вніс черговий законопроект про зняття депутатської недоторканності і просить депутатів включити його до порядку денного для розгляду.

Про це сказала у вівторок у розмові з журналістами представник Президента у Верховній Раді, заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України Петро Порошенко вніс черговий законопроект про знятття депутатської недоторканності. Президент визначив цей законопроект як невідкладний і закликає депутатів включити його в порядок денний для розгляду", - зазначила Луценко.

За її словами, таку позицію Президента вона мала озвучити на засіданні Погоджувальної ради, але група народних депутатів, що зірвали засідання, не дали їй змоги цього зробити.

Луценко наголосила, що вона особисто і депутати від фракції БПП готові голосувати за цей законопроект. "Ми підтримує зняття депутатської недоторканності і будемо проявляти свою послідовну позицію в залі", - підкреслила вона.

Читайте також: Геращенко вважає, що нардепи поплутали роботу депутата і стрімера

Луценко також повідомила, що Президент закликає депутатів від коаліції і опозиції провести спільні консультації і визначити, за якому системою відбуватимуться наступні парламентські вибори. "Президент неодноразово закликав народних депутатів як коаліції, так і опозиції провести консультації, бо це власне питання самого парламенту, як вони планують провести наступні чергові вибори до Верховної Ради. Він просить депутатів зібратися, провести консультації і визначити, який закон про вибори депутати вони підтримуватимуть", - сказала представник Президента у ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Президент 17 жовтня вніс до парламенту законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо скасування депутатської недоторканності з 1 січня 2020 року. Відповідний проект закону зареєстрований під № 7203. Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, і народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності.

На засіданні Погоджувальної ради не вдалося вирішити питання, коли саме цей законопроект розглядатиметься у ВР, оскільки група депутатів зірвала засідання. Вони також не дали змоги озвучити Ірині Луценко позицію Президента з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-