ЄС має визначити чіткі перспективи євроінтеграції України - Расмуссен

ЄС має визначити чіткі перспективи євроінтеграції України - Расмуссен

Укрінформ
Євросоюз повинен визначити чіткі довгострокові перспективи європейської інтеграції України.

Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО, радник Президента України Андерс Фог Расмуссен на міжнародних слуханнях "Україна: що далі?", які пройшли у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Напередодні проведення саміту "Східного партнерства" (24 листопада у Брюсселі – ред.) деякі уряди ЄС відкидають не лише свої зобов’язання, обіцянки, а навіть не визнають, що такі держави, як Україна, мають європейські прагнення", - зауважив Расмуссен.

Він висловив переконання, що Євросоюз повинен визначити для себе, які сигнали будуть надіслані Україні щодо її європейських перспектив.

Серед таких конкретних кроків радник Президента України називає запрошення держави до митного союзу ЄС, а також надання всеосяжного пакету фінансової допомоги для продовження реформ та відновлення зруйнованої російською агресією інфраструктури на сході України.

Читайте також: Європарламент може запропонувати Україні "Східне партнерство+"

"Я занепокоєний тим, що ми не можемо показати бачення на довгу перспективу відносно України. Якщо ми не спроможні показати світло в кінці тунелю, тоді ми ризикуємо втратити довіру. Ми не можемо собі дозволити, щоб Путін був єдиним в Європі, хто має довготермінову стратегію відносно України", - заявив Расмуссен.

Данський політик підкреслив, що на нинішньому етапі Європа не має права послабити зусилля у підтримці України на шляху її європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-