Порошенко: В одних місцях Росія знищує демократію танками, в інших - фейками

Порошенко: В одних місцях Росія знищує демократію танками, в інших - фейками

Укрінформ
Мета російської агресії – знищити демократію, ліберальні свободи та права людини. В одних місцях це робиться за допомогою танків, в інших - за допомогою фальшивих новин.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи є підгрунтя до повернення до звичного ведення справ з Росією в асамблеї та чи будь-де на іншій міжнародній політичній платформі? У цей момент небезпеки давайте будемо щирими один з одним і з собою. Мета російської агресії – знищити демократію, ліберальні свободи та права людини. Вони роблять це в одних місцях за допомогою танків, в інших - за допомогою фальшивих новин. В одному випадку вони порушують основні принципи міжнародного права, в іншому маніпулюють свідомістю. Ми не маємо права на поразку перед цією загрозою. Ми доведемо свою гідність", - сказав він.

Читайте також: Агресія Росії перетворилася на наступ проти прав людини у центрі Європи - Порошенко

Порошенко вказав на те, що за останні роки члени Ради Європи відчули на собі "вишуканість російської інформаційної війни" та "неодноразово стикалися з тим, як мова ненависті, насильства та дискримінації маскувалася під гаслами свободи слова".  

Водночас Президент зазначив, що міжнародна коаліція на підтримку України і верховенства міжнародного права на сьогодні лише зміцніла.  

"І я дуже вдячний високоповажним членам асамблеї за те, що ви стали солідарно на захист України із самого початку російської агресії. Народ України завжди пам'ятатиме руку підтримки, протягнуту нам європейськими друзями в найважчий момент нашої історії", - сказав він. 

Порошенко нагадав, що рівно рік тому асамблея ухвалила резолюцію "Про політичні наслідки російської агресії в Україні", яка встановлює, що "лише значний та видимий прогрес в імплементації може стати основою для відновлення повноцінного діалогу з асамблеєю на основі взаємної поваги". 

"Асамблея тоді справедливо зберігала за собою право анулювати повноваження російської делегації, якщо Росія продовжуватиме окупацію суверенних територій України. Фактично жоден із критеріїв не був виконаний Росією", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-