Агресія Росії перетворилася на наступ проти прав людини у центрі Європи - Порошенко

Агресія Росії перетворилася на наступ проти прав людини у центрі Європи - Порошенко

Укрінформ
За три останні роки агресія Росії перетворилася на брутальний наступ проти прав людини у центрі Європи.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, як і три роки тому, ми змушені продовжувати шукати відповідь на російську агресію. Агресію, яка перетворилася на брутальний наступ не лише проти України, а проти прав людини у самому центрі Європи”, - сказав він. 

Порошенко нагадав, що три роки тому він виступав перед членами ПАРЄ Асамблеєю і вже як глава держави ділився з ними досвідом перших днів протидії агресії Росії. 

“Я б щиро хотів виступати сьогодні перед вами вже зі словами про те, що війна проти моєї держави вже завершена. Що у межах міжнародно визнаних кордонів України завершено і військові дії, і зухвалу окупацію частин нашої суверенної території. Що в Україні, на звільнених територіях, знекровлених військовими діями тих, хто каже, що “нас там нет”, і окупаційним режимом поступово відновлюється мирне життя. На жаль, і через більш як три роки з часу мого виступу перед вами, ми все ще не наблизилися до цієї перспективи. Причина цього вам добре відома”, - наголосив Президент України.

Він підкреслив, що за ці три роки у діях та поведінці Росії нічого не змінилося. 

Читайте також: Порошенко категорично відкидає твердження про Крим як "завершену справу"

“Росія продовжує нахабно порушувати взяті на себе зобов’язання. Так само Москва продовжує нахабно закривати очі на наші настійні заклики, на заклики міжнародної спільноти повернутися у міжнародне правове поле. Ці вимоги чітко зафіксовані і в резолюціях Парламентської асамблеї Ради Європи. Однак Росія вдає, що йдеться не про неї”, - заявив Порошенко.

Як він зазначив, Москва продовжує ігнорувати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей. “Її війська досі перебувають на території України – як у Криму, так і на Донбасі. Зброя так само постачається створеним Росією незаконним формуванням. Кожного дня надходять все більш тривожні звістки про грубе порушення прав людини на окупованих територіях”, - сказав Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-