Екс-посол ЄС у Росії приєднався до Групи друзів України

Екс-посол ЄС у Росії приєднався до Групи друзів України

Укрінформ
Колишній посол ЄС у Росії Вігаудас Ушацкас, який завершив дипломатичну службу, приєднався до так званої Групи друзів України, в якій працюють колишні глави держав і урядів, інші високопосадовці.

Про це повідомляє портал Delfi

"Конфлікт в Україні ані на день не може випасти з порядку денного роботи ЄС і НАТО. Ми маємо допомогти жителям України уникнути розчарування в обраному європейському напрямі і забезпечити постійну підтримку Києва з боку Заходу у справі реалізації реформ. Успішна, сильна і європейська Україна означає не лише стабільне сусідство в ЄС. У неї є можливість стати прикладом для російської громадськості", - сказав Ушацкас.

Він уточнив, що вступити до групи його запросив її ініціатор, колишній генеральний секретар НАТО і екс-прем'єр Данії Андерс Фог Расмуссен.

Читайте також: Європейські політики та журналісти відвідали зону АТО

За словами Ушацкаса, мета групи - проводити стратегічні і збалансовані дебати про Україну в столицях держав Заходу, давати поради щодо необхідних реформ у країні.

До групи входять колишні прем'єри Швеції, Польщі, Словаччини - Карл Більдт, Влодзімеж Цімошевич, Мікулаш Дзурінда, екс-президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес, колишні високопосадовці з Франції, Німеччини, США, Великобританії.

Останні чотири роки Ушацкас був послом ЄС в Росії, до того в 2008-2010 роках він був міністром закордонних справ Литви.

Фото: DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-