Європейські політики та журналісти відвідали зону АТО

Європейські політики та журналісти відвідали зону АТО

Фото
Укрінформ
Розташування українських військ у районі проведення АТО та пошкоджені обстрілами російсько-окупаційних військ населені пункти Донбасу відвідала іноземна делегація на чолі з радником Президента України Андерсом Фог Расмуссеном.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 

"У районі проведення антитерористичної операції побувала з візитом іноземна делегація на чолі з колишнім прем’єр-міністром Данії, нещодавнім генеральним секретарем НАТО, а нині – радником Президента України Андерсом Фог Расмуссеном", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Расмуссен з групою європейських політиків та журналістами провідних видань Європи відвідав декілька міст Донецької області, де іноземні партнери мали змогу ознайомитися з завданнями, станом і положенням українських військ, що залучені до виконання завдань антитерористичної операції. У групі іноземних гостей були, зокрема, колишні та діючі глави урядів європейських країн, міністри закордонних справ, парламентарії, політичні радники й консультанти.

Читайте також: Бойовики продовжують обстріли, незважаючи на перемир'я - українська сторона СЦКК

В одному з базових таборів сил АТО високих іноземних гостей зустріли генерали й офіцери штабу АТО, після чого там відбувся брифінг. Крім того, гості побували в одній із бригад Збройних Сил України, що обороняє ділянку фронту на донецькому напрямку, а також на місцях обстрілів у місті Торецьк.

Залишаючи район проведення антитерористичної операції, глава іноземної делегації в інтерв’ю українським військовим та зарубіжним журналістам зазначив, що цей візит був дуже корисним, адже європейські політики вкотре переконалися в необхідності підтримки України у її опорі російській агресії та в необхідності допомоги, яку Європа має надати Україні. В тому числі – якою саме має бути ця допомога кількісно і якісно.

"У той час, коли на українській землі знаходиться понад 40 тисяч російських солдатів та сепаратистів, Європа має й надалі займати тверду і однозначну позицію щодо підтримки України", – зазначив зокрема Андерс Фог Расмуссен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-