Судова реформа: у КВУ розповіли, як голосували нардепи

Судова реформа: у КВУ розповіли, як голосували нардепи

Укрінформ
Більшість голосувань у Верховній Раді України у вересні стосувалися судової реформи, всі політичні сили безвідповідально поставились до розгляду пропонованих поправок.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, повідомляється на сайті КВУ. 

"Більшість голосувань Ради у вересні стосувалася правок до законопроекту №6232 щодо судової реформи. Загалом всі без винятку політичні сили безвідповідально поставилися до їх розгляду. Навіть депутати "Самопомочі" і "Батьківщини", які подали найбільше правок, взяли участь лише в половині голосувань", - зазначив Кошель.

Депутати від фракції Радикальної партії Ляшка, груп  "Волі народу" і "Відродження", за словами Кошеля, взагалі самоусунулися від розгляду відповідного законопроекту.  "До прикладу, 22 вересня в парламенті голосував лише один депутат РПЛ із 20 і по двоє з "Відродження" і "Волі Народу", 21 вересня хоча б раз проголосували 10 депутатів РПЛ, 8 - "Відродження" і 3 - "Волі Народу ", - додав голова Комітету виборців.

Читайте також: Нардепи у вересні встановили антирекорд - КВУ

За даними КВУ, народні депутати із фракції РПЛ, груп "Відродження" та "Волі Народу" пропустили 90% голосувань у вересні. Так, у середньому один депутат РПЛ за місяць взяв участь у 8% голосувань, "Волі Народу" - 7%, "Відродження" - 6%.

Що стосується голосування інших фракцій, то, за даними КВУ, депутати "Самопомочі" голосували у 58% випадків, "Батьківщини" - 35%, БПП – 29%, НФ – 21%, Опоблоку – 14%.

Загалом чверть депутатів "Відродження" (6 із 24) не проголосували жодного разу за місяць. Це Віталій Барвіненко, Віктор Бондар, Олександр Пресман, Володимир Кацуба, Валерій Писаренко та Ігор Шкіря.

Загалом у вересні відбулося 933 голосування, із яких 856 стосувалися голосувань за поправки до законопроекту №6232.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-