Скасування декларацій для антикорупціонерів: комітет ВР пояснив, чому відклали розгляд

Скасування декларацій для антикорупціонерів: комітет ВР пояснив, чому відклали розгляд

Укрінформ
Комітет Верховної Ради відклав розгляд законопроекту № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час засідання комітету народний депутат Юрій Тимошенко заявив, що до цього законопроекту досі немає висновку Головного науково-експертного управління.

"Головне науково-експертне управління ще не надало висновку щодо цього законопроекту, а відповідно до правил комітету, ми цей законопроект взагалі ще би не мали розглядати", - сказав Тимошенко.

Після цього голова комітету Єгор Соболєв повідомив, що знімає це питання з порядку денного на 20 вересня.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту закону, його розроблено з метою запровадження прозорої звітності громадських організацій щодо доходів та видатків, підвищення відкритості в їхній діяльності. Крім того, законопроект покликаний усунути низку недоліків у Законі України "Про запобігання корупції", який зобов'язує до подання електронних декларацій активістів антикорупційних громадських організацій.

Читайте також: Луценко квапить із судом для розгляду корупційних справ

Верховна Рада 23 березня цього року ухвалила закон "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", яким внесла зміни щодо електронного декларування. Зокрема, депутати запровадили е-декларування для антикорупційних громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-