Луценко квапить із судом для розгляду корупційних справ

Луценко квапить із судом для розгляду корупційних справ

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україні якнайшвидше потрібен суд, який розглядатиме справи про корупцію, - незалежно від того, як цей орган називатиметься.

Про це генпрокурор сказав на брифінгу у м.Дніпро, повідомляє його прес-секретар Лариса Сарган у Facebook

"Нам потрібен Антикорупційний суд. Мені байдуже, як це буде називатися, - окремо взятий антикорупційний суд, Антикорупційна палата в існуючому суді, але він потрібен завтра", - заявив Луценко.

Він зауважив, що у прокуратури немає в запасі року, щоб чекати на створення нового суду.

"4 тисячі затриманих нами хабарників мають відповідати по закону. Тому я пропоную в існуючому суді створити спеціальну палату, в яку на відкритому конкурсі під наглядом громадських організацій за 3 місяці будуть набрані нові судді. Дайте мені 50 суддів антикорупційної палати або суду, як хочете, цього року – і ми повернемо країну до нормального життя", - заявив Луценко.

Читайте також: Луценко про "гроші Януковича": ГПУ готова конфіскувати ще $200 мільйонів

Генпрокурор зауважив на відмінності двох законопроектів про Антикорупційний суд, які зареєстровані в парламенті.

"Певна частина депутатів внесла закон про створення Антикорупційного суду, який буде обслуговувати НАБУ з його 26 справами в судах, які вони подали цього року. Цей антикорупційний суд будуть створювати політики. Троє від парламенту, троє від президента і троє від уряду. Це питання може розтягнутися на роки, як зі створенням Державного бюро розслідувань", - наголосив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що не підтримує ідею набору суддів політиками.

"Створення дуже чесного суду тільки для однієї інституції я не підтримую. І звичайні корупціонери, і ВІПи мають мати справедливий суд. Дозволю собі підтримати тезу Порошенка і Керрі: всі суди мають бути антикорупційними. Я за те, щоби Антикорупційний суд з'єднав усі справи усіх корупціонерів, незалежно від того, який правооохоронний орган їх затримав – НАБУ, СБУ, ГПУ, МВС", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-