Луценко про

Луценко про "гроші Януковича": ГПУ готова конфіскувати ще $200 мільйонів

Укрінформ
Генеральна прокуратура готова офіційно оголосити спецконфіскацію 200 мільйонів доларів США з розкрадених Януковичем коштів.

Про це заявив генеральній прокурор України Юрій Луценко під час засідання парламентського комітету Асоціації Україна-ЄС, який проходить у Дніпрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через день ми офіційно оголошуємо про спецконфіскацію ще 200 мільйонів, а через місяць - ще. Ми постійно працюємо над тим, щоб повернути вкрадені у народу гроші», - сказав Луценко.

Він зауважив, що Генпрокуратура вже повернула до Державного бюджету України 1,5 мільярда доларів США, розкрадених Януковичем, і що це найбільша спецконфіскація в історії Європи, а, можливо, й світу. Загалом, за словами Луценка, збитки, які завдав Янукович Україні юридично, експертно підтверджені і складають 40 мільярдів доларів США. Генеральний прокурор наголосив на тому, що як юридичну, так і фінансову відповідальність мають понести не лише екс-президент Янукович, який наразі є в судовому процесі за підозрою в державній зраді,  а й всі фігуранти його організованої злочинної групи, а саме: екс-прем'єр-міністр разом з сином, профільні міністри.

Читайте також: В ГПУ кажуть, що країни ЄС не дали інформацію щодо активів Януковича

Наразі розслідування завершено і переходить в стадію судових засідань. Також Луценко сказав, що за місяць до кінця року прокуратура передасть в суди всіх фігурантів «групи Януковича», яких звинувачують у фінансових злочинах.

«Усі доступні нам кошти будуть повертатися в український бюджет. Це, на мою думку, головний результат діяльності прокуратури - відповідальність колишніх і притягнення до відповідальності нинішніх державних службовців та керівників різного рівня української держави», - сказав Луценко.

Фото Миколи М'якшикова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-