Парубій планує сьогодні-завтра підписати закон про освіту

Парубій планує сьогодні-завтра підписати закон про освіту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує підписати ухвалений парламентом закон "Про освіту" і невідкладно направити його на підпис Президенту в понеділок-вівторок, 18-19 вересня.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер зазначив, що профільний комітет зараз має провести технічні узгодження в тексті ухваленого закону відповідно до тих поправок, які були проголосовані парламентом 5 вересня, і передати йому на підпис остаточний варіант тексту.

"Я можу сказати публічно, що невідкладно, як тільки з комітету надійде закон до мене, як до Голови Верховної Ради України, я невідкладно його підпишу і направлю на підпис Президентові України. Сподіваюсь, що це станеться сьогодні ввечері або завтра зранку", - зазначив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня Верховна Рада 255 голосами ухвалила закон "Про освіту", що, зокрема, запроваджує 12-річне навчання в школі і передбачає три його рівні: початковий (4 роки), базовий середній (5 років) і профільний середній (3 роки).

Читайте також: Закон про освіту: "мовну" статтю направили на експертизу до Ради Європи

14 вересня перший заступник голови Комітету ВР з питань освіти Олександр Співаковський заявляв, що завершується підготовка закону "Про освіту" для подання на підпис голові Верховної Ради та подальшого направлення Президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-