Польща підтримує розгортання місії ООН на Донбасі

Польща підтримує розгортання місії ООН на Донбасі

Укрінформ
Польща готова підтримати розміщення миротворців ООН на Донбасі й активно включитися у врегулювання ситуації на сході України як непостійний член Радбезу ООН з 1 січня 2018 року.

Про це під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Сергієм Кислицею у Варшаві заявив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, повідомляє польське зовнішньополітичне відомство.

"Польща віддавна задіяна в переговори щодо врегулювання конфлікту на сході України і підтримує ідею розміщення міжнародних сил ООН на території, яка потерпає від агресії та окупації", - йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

За словами Ціхоцького, Польща готова активно втрутитися у переговорний процес щодо нормалізації ситуації на Донбасі.

"Україна як стратегічний партнер Польщі може розраховувати на нашу участь у процесі відновлення поваги до міжнародного ладу",- заявив Ціхоцький.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Порошенко і глава МЗС Естонії скоординували підходи

За його словами, Польща як непостійний член Радбезу ООН з 1 січня 2018 року усвідомлює свою відповідальність за "процес підготовки формату можливої місії в Україні".

Заступник глави МЗС РП також звернув увагу на необхідність забезпечення відповідних умов для роботи спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України і потребу збільшення її активності.

У контексті двосторонньої співпраці сторони висловили готовність до проведення консультацій щодо нового закону про освіту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-