Миротворці на Донбасі: Порошенко і глава МЗС Естонії скоординували підходи

Миротворці на Донбасі: Порошенко і глава МЗС Естонії скоординували підходи

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер скоординували підходи щодо шляхів реалізації ініціативи про направлення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники скоординували підходи щодо шляхів реалізації ініціативи щодо направлення миротворчої місії ООН на Донбас для забезпечення належної імплементації Мінських домовленостей. У цьому контексті керівник зовнішньополітичного відомства Естонії чітко заявив про спільність позиції щодо необхідності розміщення миротворців на всій території окремих районів Донецької та Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону", - йдеться в повідомленні.

Глава держави також висловив вдячність естонській стороні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, засудження і невизнання окупації та анексії Криму, а також послідовну позицію щодо необхідності збереження санкцій Європейського Союзу стосовно Росії.

Президент засудив вирок окупаційного російського суду по відношенню до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, якого незаконно засуджено до 8 років позбавлення волі, і назвав це проявом "сталінських часів у стилі 37 року".

Крім того, Президент подякував за важливу гуманітарну і технічну допомогу Україні з боку Естонії, а також лікування поранених українських військовослужбовців.

Читайте також: Порошенко сподівається, що світ змусить РФ прийняти ідею миротворців на Донбасі

Було відзначено і зацікавленість України у подальшому використанні досвіду Естонії з розвитку електронного урядування, зазначається в повідомленні.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо змістовного наповнення наступного саміту "Східне партнерство" у листопаді 2017 року у Брюсселі.

Як повідомляв Укрінформ, 18-21 вересня Президент України здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, в рамках якого візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН та порушить питання щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-