Порошенко сподівається, що світ змусить РФ прийняти ідею миротворців на Донбасі

Порошенко сподівається, що світ змусить РФ прийняти ідею миротворців на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко сподівається, що міжнародна спільнота в результаті скоординованих дій змусить Росію прийняти концепцію розміщення миротворчих сил на сході України.

Про це глава держави заявив у Києві під час відвідування тренування національної збірної команди України для участі у змаганнях "Ігри нескорених", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже сподіваюся, щоб на сьогоднішній день ідея України про миротворців знайшла підтримку у всіх. І фактично ми зможемо забезпечити скоординований вплив на позицію РФ, щоб вона теж прийняла цей сценарій, і ми на Донбасі зупинили цю війну", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що у своєму виступі на засіданні Генасамблеї ООН він акцентуватиме увагу саме на необхідності введення миротворчих сил на схід України.

Як повідомлялося, 18-21 вересня Президент України здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, в рамках якого візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН та порушить питання щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Читайте також: Як перетворити "путінські ідеї" на реальну миротворчу місію - поради Пайфера

Порошенко заявляв, що Україна наполягає на розгортанні миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донецької і Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. При цьому Президент виключає участь в миротворчій місії представників країни-агресора, "а про узгодження з бойовиками параметрів майбутньої місії ООН не може бути й мови".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-