Французькі сенатори вперше відвідають Донбас - Геращенко

Французькі сенатори вперше відвідають Донбас - Геращенко

Укрінформ
Франція і надалі серед пріоритетних питань вимагатиме звільнення українських заручників під час переговорів "нормандської четвірки".

Про повідомила у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка у понеділок зустрілася з головою міжпарламентської групи дружби Україна-Франція Ерве Море, а також сенаторами Жан-Івом Леконтом і Жаком Лежандром.

"Розповіла про хід Мінських переговорів, колеги найбільше цікавилися питанням звільнення заручників і пообіцяли, що й надалі Франція в "нормандському форматі" підніматиме це питання як пріоритетне", - повідомила віце-спікер про хід зустрічі.

Вона також зазначила, що вперше сенатори відвідають Донбас. "Це не перший візит колег до України, але вперше вони відвідають Донбас, ознайомляться з безпековою і гуманітарною ситуацією, що дуже і дуже важливо", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Україна передала генсеку ООН офіційне звернення щодо Сущенка

Вона також поінформувала французьких політиків про порушення прав людини в Криму, сьогоднішнє рішення суду Росії щодо засудження заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Окрім того, сторони обмінялися думками щодо ініціативи введення миротворчої місії на всю територію окупованого Донбасу, до україно-російського кордону. Представники Сенату Франції зазначили, що Франція і надалі підтримуватиме територіальну цілісність і суверенітет України, ніколи не визнає анексію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-