Закон щодо реінтеграції Донбасу майже готовий до внесення в Раду - Луценко

Закон щодо реінтеграції Донбасу майже готовий до внесення в Раду - Луценко

Відео
Укрінформ
Законопроект про реінтеграцію Донбасу на 99,9% готовий до внесення в український парламент.

Про це заявила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, передає "5-й канал". 

"Завершений закон по реінтеграції Донбасу, тобто закон про державну політику України і напрямки державної політики з повернення і відновлення Донбасу", – наголосила Луценко.

Читайте також: Україна вивчає хорватський досвід повернення територій - Ірина Геращенко

Вона уточнила, що "це проект, фактично, на 99,9% завершений, розглянутий". "Відбулися навіть консультації з нашими партнерами в "нормандському форматі" і додала: "До консультацій з приводу цього закону були долучені і США, експерти і фахівці. І я можу сказати, що він на 99,9% уже готовий до внесення і реєстрації в парламенті".

Читайте також: МінТОТ прозвітує про роботу з реінтеграції Донбасу наприкінці року - Черниш

Також представник президента у ВР сказала, що відповідний законопроект напрацьовувався за участю експертів, спеціалістів з Адміністрації Президента, робочої групи з представників депутатів парламентської коаліції, юристами, представниками Міністерства закордонних справ України та Міністерства юстиції.

"Він (законопроект – ред.) є повноцінний. І я думаю, що окремі моменти з цього закону будуть також і в посланні Президента до Верховної Ради", – сказала Луценко.

Читайте також: Сильна економіка пришвидшить завершення конфлікту на Донбасі - німецькі експерти

Вона також наголосила, що в новому Законі вперше на законодавчому рівні буде введено поняття Росія – агресор. Також, згідно з новим Законом про окуповані території, Україна має право самооборонятися та не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Як зазначалося, президент України Петро Порошенко повідомив про розробку за його дорученням законопроекту щодо реінтеграції окупованого Донбасу. За його словами, даний документ базується на мінських угодах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-