США не розсекречують докази збиття терористами МН17 - посол Теффт

США не розсекречують докази збиття терористами МН17 - посол Теффт

Укрінформ
США не розкривають наявні доказів того, що малайзійський Boeing у липні 2014 року був збитий на сході Донецької області України з підконтрольної бойовикам території, оскільки американські спецслужби зацікавлені у збереженні таємниці своїх джерел інформації.

Про це в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" сказав посол США в Росії Джон Теффт.

"Є джерела і методи, про які вони (керівники спецслужб - ред.) не розповідатимуть. І мені здається, будь-яка спецслужба не буде про це розповідати. Після того, як ви розкриєте, ви можете поставити під загрозу джерело інформації, і цього не буде ніхто робити, і росіяни теж цього не будуть робити", - сказав він.

Теффт звернув увагу, що спецслужби представили докази у Сенаті та Палаті представників, і конгресмени знайшли їх переконливими.

"Докази були представлені представникам народу США як у Сенаті, так і в Палаті, і практично одноголосно проголосували за санкції. Ніхто не задавався питаннями. Я знаю від колег, що докази переконливі", - зазначив він.

Дипломат нагадав, що розслідування голландської комісії також підтвердило, що авіалайнер був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який Росія надала бойовикам.

"Мені здається, голландська влада та їх розслідування досить чітко дали про це зрозуміти. Є відео, не пам'ятаю, на якому веб-сайті було розміщено, де видно, що саме російська установка перетинала територію і потім їхала назад, і при цьому одна з ракет вже була відсутня", — сказав посол.

Читайте також: Справа MH17: Росія надала додаткові відомості щодо збитого "Боїнга"

Як повідомлялося, Boeing 777, що здійснював рейс MH17 (Амстердам - Куала-Лумпур), зазнав катастрофи 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які були на борту. 193 з них були громадянами Нідерландів.

8 липня 2015 року делегація Малайзії в ООН поширила проект резолюції Ради Безпеки ООН з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування справи про збитий Boeing. Однак Росія заблокувала ухвалення резолюції.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група, що складається з представників Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України, оголосила проміжні підсумки розслідування. 

Згідно з висновками комісії рейс MH17 був збитий з підконтрольної проросійським бойовикам території з комплексу "Бук", привезеного з Росії.

У липні 2017 року міністр юстиції України підписав Угоду з Нідерландами про міжнародне правове співробітництво у межах розслідування збиття літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-