Уповноважений уряду ФРН виступає проти дебатів щодо статусу Криму

Уповноважений уряду ФРН виступає проти дебатів щодо статусу Криму

Укрінформ
Уповноважений уряду ФРН щодо співпраці з Росією, Центральною Азією і країнами Східного партнерства Гернот Ерлер виступає проти обговорення статусу Криму до вирішення конфлікту на сході України.

Думку політика наводить Німецьке радіо.

«Європейським консенсусом було вирішено зосередитися поки на політичному врегулюванні кривавого конфлікту на сході України, а тему Криму вивести на порядок денний тільки в наступному політичному процесі», - заявив депутат бундестагу.

Він також зазначив, що ослаблення санкцій проти Росії - в далекому майбутньому, поки ж не реалізовано навіть перший пункт Мінської угоди - про перемир'я.

Читайте також: Лідер німецьких лібералів пояснив позицію щодо анексії Криму та відносин з РФ

Таким чином Ерлер відреагував на заяву лідера голови Вільної демократичної партії (СВДП) Крістіана Лінднера, який напередодні висловив думку про необхідність корегування курсу Берліна по відношенню до Росії. Лінднер вважає важливими нормалізацію відносин з Москвою і дати президентові Путіну можливість вийти зі становища, «зберігши лице». Він пропонує «інкапсулювати» ситуацію з Кримом, щоб домогтися прогресу в інших напрямах, а Крим поки розглядати як «тимчасове рішення на невизначений термін». Він також не згоден з тим, що європейські санкції мають бути зняті тільки після остаточного виконання мінських мирних угод і закликає «оцінювати позитивні проміжні кроки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-