Пентагон розробляє план надання зброї Україні - ЗМІ

Пентагон розробляє план надання зброї Україні - ЗМІ

Укрінформ
Об'єднаний комітет керівництва штабів Збройних сил США розпочав процес планування поставок летальної зброї оборонного характеру в Україну.

Про це повідомило в понеділок американське центральне видання USA Today.

"Американські військові вперше складають план щодо надання летального оборонного озброєння Україні для протистояння зростаючій військовій загрозі Україні і Європі з боку Росії", - зазначається в публікації.

Читайте також: Колишня помічниця міністра оборони США: Штатам слід передати Україні зброю

Планування, яким займається Об'єднаний комітет начальників штабів, потребує затвердження Білого дому, що однак "створює складнощі" для прагнень президента Трампа покращити відносини з російським лідером Володимиром Путіним.

Тим часом, як зазначив з цього приводу офіційний представник Ради національної безпеки, у Білому домі, "не виключають надання оборонної зброї Україні". За його словами, це питання обговорюється в оточенні президента на тлі ескалації насильства у Східній Україні, а також підготовки Росії до масштабних військових навчань, які, на думку аналітиків, зосередять велику кількість бронетехніки на кордонах України і країн НАТО.

Читайте також: Експерт Міноборони США: Якщо не допомогти Україні – Путін піде на країни НАТО

"Саме вчасно", – так відреагував сенатор Джон Маккейн на повідомлення про плани надання зброї Україні у Twitter.

На необхідності озброєння України, яку так категорично заперечує Кремль, наголосив нещодавно і спеціальний представник США в Україні, колишній посол НАТО Курт Волкер.

"Оборонне озброєння, яке дозволить Україні захистити себе, наприклад, вивести з поля бою танки, фактично допоможе зупинити агресію Росії в Україні", - цитує видання спецпредставника США.

Фото: U.S. Army photo by Sgt. William A. Tanner

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-