Колишня помічниця міністра оборони США: Штатам слід передати Україні зброю

Колишня помічниця міністра оборони США: Штатам слід передати Україні зброю

Укрінформ
США слід передати Україні сучасну оборонну зброю, аби допомогти Києву повернути контроль над окупованими територіями Сходу.

Таку думку в інтерв'ю Bloomberg висловила Евелін Фаркас, яка з 2012 по 2015 роки займала посаду заступника помічника міністра оборони США із питань Росії, України й Євразії.

«Нам слід збільшити нашу військову тренувальну програму, дати Україні оборонну летальну зброю та економічну допомогу. Нам слід проявляти наполегливість, коли йдеться про Україну, бо в іншому разі Путін спробує пошукати вдачі деінде, що може створити екзистенційну загрозу для наших союзників по НАТО», - сказала Фаркас.

Читайте також: Експерт Міноборони США: Якщо не допомогти Україні – Путін піде на країни НАТО

За її словами, США та союзникам слід швидко збільшити можливості України стримувати агресію. «Необхідно упевнитися, що Росія не має зваби захопити більше територій для формування наземного сполучення у східній Україні, що допоможе у постачанні Криму», - зазначила експерт.

На її переконання, після анексії Криму баланс військових сил у регіоні ще сильніше перехилився на бік РФ через розміщені на півострові сили.

Вона додала, що для перемоги на президентських виборах наступного року Путін спробує створити враження, що він «відновлює велич Росії». «Російська армія нині дещо ув’язла в Сирії, але слід очікувати якихось дій десь. Путін майстерно вміє збивати нас із пантелику захоплювати зненацька», - зауважила Фаркас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-