МН17: Україна закликала членів Радбезу ООН більше сприяти розслідуванню

МН17: Україна закликала членів Радбезу ООН більше сприяти розслідуванню

Укрінформ
Українська делегація у Раді Безпеки ООН на засіданні в понеділок нагадала про третю річницю трагедії з пасажирським авіарейсом МН17 та закликала докласти всіх зусиль для встановлення винних і притягнення їх до відповідальності.

З відповідною заявою виступив на засіданні Радбезу заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні, 17 липня, світ відзначає Міжнародний день кримінального правосуддя. Сьогодні також треті роковини, коли світ дізнався про збитий рейс MH17", - зауважив український дипломат.

Він підкреслив, що станом на сьогодні були зроблені важливі кроки для забезпечення правосуддя. У цьому зв'язку Кислиця поінформував, що 5 липня голові Ради Безпеки та генеральному секретарю ООН був надісланий документ S/2017/580, який інформує про спільне рішення країн Міжнародної слідчої групи. 7 липня, за його словами, Україна й Нідерланди підписали двосторонню угоду про міжнародно-правове співробітництво в питанні трагедії з MH17. 

Читайте також: Роковини катастрофи MH17: як змінювалася брехня Російської Федерації

"У цьому зв'язку ми наполегливо закликаємо всі держави вжити заходів для забезпечення повного виконання резолюції 2166 (2014) Ради Безпеки, яка вимагає, щоб "усі держави повною мірою сприяли зусиллям зі встановлення відповідальності", - наголосив представник України. 

17 липня 2014 року в небі над селом Грабове Донецької області був збитий пасажирський літак "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17 Амстердам-Куала-Лумпур. Під час трагедії загинуло 298 людей.

У вересні минулого року Міжнародна слідча група оголосила перші результати кримінального розслідування авіакатастрофи, підтвердивши, що літак був збитий ракетним комплексом "Бук", доставленим з Росії та відправленим назад одразу після запуску ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-