Українське питання: ООН продовжила моніторинг з акцентом на Крим та Донбас

Українське питання: ООН продовжила моніторинг з акцентом на Крим та Донбас

Укрінформ
Рада ООН ухвалила резолюцію про продовження на два роки розгляду українського питання і заслуховування інформації Верховного комісара ООН з прав людини на кожній сесії з акцентом на ситуацію в Криму і Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"23 червня Рада ООН з прав людини  вчетверте схвалила ініційовану нашою країною резолюцію «Співпраця та допомога Україні в галузі прав людини». Цим документом продовжено розгляд Радою українського питання", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в МЗС, протягом наступних двох років на кожній сесії Рада заслуховуватиме Верховного комісара ООН з прав людини та висновки доповіді його Управління про становище у галузі прав людини в Україні, з особливим акцентом на тимчасово окупованих територіях АРК і м.Севастополя, а також Донецької та Луганської областей.

Співавторами резолюції виступили 46 держав з різних регіонів світу, серед яких  переважну більшість становлять країни ЄС, а також США, Канада, Мексика, Австралія, Ізраїль, Туреччина, Японія та інші. У МЗС акцентували, що попри очевидний тиск, який чинила делегація  Росії на делегації  держав-членів Ради ООН з прав людини, за документ проголосували 22 і лише 6 – проти.

"Не викликає здивування цинічна позиція Російської Федерації, яка, з одного боку, регулярно озвучує демагогічні тези про те, як вона «щиро вболіває» за дотримання прав людини в Україні, з іншого - кілька років поспіль голосує «проти», а нині, не будучи обраною до Ради, робить усе можливе для зменшення підтримки документа, який передбачає моніторинг і надання допомоги нашій державі у справі забезпечення і захисту прав людини. Це звичайна практика сусідньої держави", - констатували у зовнішньополітичному відомстві.

Міністерство закордонних справ України вкотре звернулося до Російської Федерації із закликом виконувати рішення головних органів Організації Об’єднаних Націй, зокрема, резолюцій Генеральної Асамблеї  ООН 68/262 «Територіальна цілісність України» та 71/205 «Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)».

Насамкінець у МЗС відзначили, що наша держава вітає схвалення резолюції РПЛ «Співпраця та допомога Україні в галузі прав людини» і готова продовжити активну взаємодію з Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини та Моніторинговою місією ООН в Україні задля забезпечення і захисту прав людини на всій своїй території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-