Ситуацію у Мелітополі “розкачував” криміналітет і екс-нардепи — Аваков

Ситуацію у Мелітополі “розкачував” криміналітет і екс-нардепи — Аваков

Укрінформ
У Мелітополі Запорізької області затримано 25 осіб, підозрюваних в участі у дестабілізації обстановки в місті, підготовці збройних дій, серії зухвалих кримінальних злочинів, підпалів.

Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"З березня 2017 года у Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей... 9 травня були спроби перетворити мирну акцію на масову бійку... Паралельно містом почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися із зростанням злочинності", - повідомляє Аваков.

За його словами, для стабілізації ситуації була розроблена спільна операція Нацполіції, СБУ і прокуратури, в результаті 16 червня затримано ватажка організованого злочинного угруповання Тучу і четверо його подільників, які займалися здирствами, викраденням людей і контролювали декілька спортивних клубів, де за оперативною інформацією, готували «бійців». Усі затримані заарештовані на два місяці.

"Протягом наступних днів затримано ще 20 людей, підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів. В ході обшуків вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, парики, підробні номери авто", - написав міністр.

На його думку, кримінальна складова це тільки вершина айсберга.

"Паралельно з кримінальними статтями - відкрито кримінальне провадження за статтею 111 УК "державна зрада" - на думку СБУ "діяльність" групи спрямовувалася кураторами з Росії. Сьогодні силові структури спільно провели 10 обшуків у рамках вже цього кримінального провадження. Вилучено зброю і вибухівку", - підкреслив Аваков.

Він також відзначив, що кількість підозрюваних у співучасті зростає - "до кримінальних "професіоналів" приєднуються представники політикуму області, деякі екс-нардепи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-