Присутність ОБСЄ на Донбасі зменшує російську агресію - Клімкін

Присутність ОБСЄ на Донбасі зменшує російську агресію - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін високо оцінює зусилля ОБСЄ, спрямовані на стабілізацію ситуації на Донбасі.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацію постійних представників держав-учасниць ОБСЄ у Відні, які прибули в Україну з метою ознайомлення із станом  врегулювання конфлікту, повідомляє прес-служба МЗС.

"ОБСЄ є єдиною інституцією, яка своєю присутністю в Україні сприяє припиненню російської агресії", - підкреслив Клімкін.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено необхідності виконання Росією та незаконними збройними формуваннями Мінських домовленостей.

Глава МЗС високо оцінив зусилля ОБСЄ, спрямовані на стабілізацію ситуації на Донбасі, а також ключову роль Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ у здійсненні ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Міністр наголосив на важливості забезпечення безперешкодного доступу СММ до всієї тимчасово неконтрольованої урядом України території Донбасу, у т.ч. до ділянки українсько-російського державного кордону в ОРДЛО з тим, щоб попередити постачання з Росії через кордон на територію України військової техніки, боєприпасів та бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-