Ватикан не викликав посла України і не критикував

Ватикан не викликав посла України і не критикував "релігійні законопроекти" – МЗС

Укрінформ
У Ватикані не критикували так звані релігійні законопроекти і не викликали посла України Тетяну Іжевську.

Про це "Українській правді" повідомила речник МЗС Мар'яна Беца, коментуючи заяви у деяких російських ЗМІ.

"Повідомлення про виклик посла не відповідає дійсності. Ніхто її не викликав. У неї була низка робочих зустрічей у Державному секретаріаті Ватикану, де обговорювали різні питання внутрішньої і зовнішньої політики. В тому числі на цих зустрічах обговорювали і ці законопроекти", - сказала вона.

"Критики з боку Ватикану не було", - наголосила Беца.

Як відомо, російські ЗМІ поширили заяву протоієрея УПЦ МП Миколи Данилевича про те, що посла України викликали до Папи Римського з приводу "релігійних законопроектів" і висловили стурбованість ними.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня під стінами Верховної Ради віряни Української православної церкви Московського патріархату вимагали від народних депутатів не ухвалювати законопроекти щодо особливого статусу релігійних організацій і зміни релігійними громадами підлеглості.

У порядку денному нинішнього засідання Верховної Ради є законопроект про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, що визнана Верховною Радою України державою-агресором, та проект закону про внесення змін до закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-