Берлін розуміє підстави для введення Києвом нових санкцій проти РФ

Берлін розуміє підстави для введення Києвом нових санкцій проти РФ

Укрінформ
У Берліні розуміють підстави для запровадження Києвом нових санкцій проти Росії, проте вважають, що це обмежує свободу висловлювання думок.

Про це сказав офіційний представник уряду Штеффен Зайберт у середу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"В першу чергу варто, звичайно, розуміти ці заходи як реакцію української сторони у відповідь на російський вплив через російські інтернет-портали в Україні. І в той же час, абсолютно зрозуміло, що такі кроки жодним чином не служитимуть поліпшенню російсько-українських відносин", - сказав Зайберт.

Він також підкреслив, що свобода вираження думки, свобода преси у Німеччині і в Європі вважається однією з вищих цінностей, і "обмеження інформаційних свобод викликає дуже велике занепокоєння".

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер у свою чергу додав, що влада Німеччини "із стурбованістю" взяла до відома запровадження напередодні урядом України, Президентом і РНБО нових санкцій проти Росії. "Від імені уряду і Міністерства закордонних справ хочу сказати: зрозуміло, що Україна проти російської дезінформаційної кампанії, проти пропаганди може хотіти захищатися якимись заходам. Але, з іншого боку, варто дуже добре подумати над тим, які заходи вживаються", - сказав він.

Прийняте главою держави рішення викликає в офіційного Берліна питання у зв'язку зі свободою преси. "Ми вважаємо, що у вільному суспільстві є інші способи боротися з пропагандою, з фейковыми новинами і дезінофрмацією", - підкреслив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-