Геращенко підбила підсумки роботи контактної групи у Мінську

Геращенко підбила підсумки роботи контактної групи у Мінську

Укрінформ
Украінська сторона завершила верифікацію тих, кого помилують заради звільнення заручників та жорстко засудила факт домагань з боку бойовиків представниці місіі СММ ОБСЄ.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook нардеп Ірина Геращенко, коментуючи підсумки роботи контактної групи у Мінську.

"Украінська сторона завершила процедуру верифікаціі тих осіб, яких можна помилувати заради звільнення заручників,але які відмовляються переміщатися в ОРДЛО. Група у складі ОБСЄ, СБУ, офісу обмудсмена проіхала більше 14 тисяч кілометрів, 20 регіонів і 37 пенітенціарних закладів. ОБСЄ визнала , що верифікація пройшла за всіма міжнародним стандартами і нормами гуманітарного права, при дотриманні конфіденційності", - зазначила вона.

Також, за словами Геращенко, всі сторони визнали, що "Украіна провела велику роботу і продемонструвала компроміс, що наближає нас до звільнення заручників".

"Також інша сторона, нарешті, пообіцяла, в т ч в форматі ТКГ, що при узгодженні остаточних списків до них включать І. Козловського", - додала вона.

Окрім цього, украінська сторона жорстко засудила факт сексуальних домагань з боку бойовиків до жінки- представниці місіі СММ ОБСЄ.

"Ми вимагаємо прізвища та покарання цього покидька, це озвучив і Є. Марчук , і Л. Кучма, і ОБСЄ", - написала Геращенко.

"Мені дуже хотілося більш результативного дня і найкращим подарунком було б узгодження остаточноі дати звільнення заручників. На жаль, друга сторона зволікає. Але все ж вірю, що наші зусилля сьогодні не були марними і що ми наблизилися до дня звільнення заручників", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-