Захід-2017: Росія відпрацює

Захід-2017: Росія відпрацює "калінінградський коридор" – Турчинов

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на навчаннях "Захід-2017" росіяни тренуватимуться прокладати "калінінградський коридор", що насправді неможливо без агресії проти Литви та Польщі.

Про це він сказав у коментарі LIGA.net

Кремль, на думку Турчинова, одним із пріоритетів називає відновлення кордонів Росії у рамках колишнього Радянського Союзу. 

"Це не приховується, на це працює російська пропаганда, спецслужби та силовики. Але спроба повернути до своєї орбіти Україну, яка є, за оцінкою Бжезинського, базовим елементом, без якого реанімація Імперії є неможливою, - у них явно забуксувала", - констатує він.

За словами Турчинова, для виконання своєї мети режим у Москві застосовує по відношенню до сусідів технологію втягування та "жорсткого підв'язування до орбіти своїх інтересів". 

"Тут і вплив на вибори, на кадрові призначення, фінансовий або енергетичний (газовий, нафтовий) допінг, розміщення військових баз, створення військового квазісоюзу (ОДКБ - Організація договору про колективну безпеку, куди входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан). Ну, а у разі виходу цих держав за розставлені для них прапорці в дію піде схема заміни керівництва, а у разі неможливості цього - банальна військова сила", - зауважив секретар РНБО.

Крім того, нагадує він, Росія не припиняє спроб посилити свій вплив на Балканах. Красномовний приклад - нещодавня спроба державного перевороту у Чорногорії.

У Раді нацбезпеки зазначають, що агресивна політика Росії проглядається у підготовці спільних навчань РФ і Білорусі "Захід-2017", де буде відпрацьовування наступальних операцій. "Мета російських навчань - перевірка готовності військ до проведення широкомасштабних операцій за жорстких обмежень часу на їх підготовку. У задумі навчань також передбачається відпрацьовування створення калінінградського коридору, що в дійсності неможливо без агресії проти Литви та Польщі", - повідомив секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-