Експерт сказала, як загибель спостерігача вплине на роботу місії на Донбасі

Експерт сказала, як загибель спостерігача вплине на роботу місії на Донбасі

Укрінформ
Загибель одного і поранення двох спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під Луганськом минулої неділі може вплинути на процес як розширення місії, так і її обов'язків.

Таку думку у коментарі кореспонденту Укрінформу висловила експерт фонду "Наука і політика" Німецького інституту міжнародної політики і безпеки Сюзан Стюарт.

"Можливо, це загальмує дискусії про деякі способи розширення роботи спостерігачів, наприклад, про запровадження тієї чи іншої форми патрулювання в нічний час. Здається малоймовірним, що виникне більше бажання вносити (до мандату) зміни, пов'язані з більш інтенсивним моніторингом після такого інциденту", - вважає Стюарт.

Втім, за її словами, багато що залежатиме від конкретних результатів розслідування, початого за фактом цього інциденту.

Експерт зазначила, що загибель співробітника ОБСЄ спричинить розслідування, яке, ймовірно, вийде за межі цього конкретного випадку і буде пов'язано з обговоренням в цілому умов безпеки для спостерігачів на Донбасі.

"Найімовірніше, члени місії та ОБСЄ в цілому будуть ще обережнішими в тому, що стосується виконаннями ними обов'язків на місцях", - говорить вона.

Крім того, на думку Стюарт, не викликає сумнівів, що ця тема опиниться в центрі обговорення найближчим часом на зустрічі робочої групи з безпеки Тристоронньої контактної групи. Проте на сам процес цей трагічний інцидент, наймовірніше, істотно не вплине, вважає експерт.

Як повідомлялося, ОБСЄ почала розслідування за фактом підірвання автомобіля ОБСЄ на Луганщині і вимагає максимальної співпраці у цьому всіх зацікавлених сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-