Емігранти з РФ відкрили в Києві «Будинок Вільної Росії»

Емігранти з РФ відкрили в Києві «Будинок Вільної Росії»

Укрінформ
У Києві з'явився «Будинок Вільної Росії» - платформа для діалогу щодо російсько-українських відносин, створена російськими емігрантами за кошти західних грантів.

Про це повідомляє "Громадське".

«Будинок Вільної Росії» його засновники називають платформою для діалогу щодо російсько-українських відносин. Російські емігранти збираються обговорювати тут анексію Криму, конфлікт на Донбасі і Росію без Путіна. Відкрили Будинок ті ж люди, які раніше заснували в Україні проект «ЕмігРаша». Це програма допомоги російським політв'язням та емігрантам. Спонсори — західні грантодавці», - йдеться в повідомленні.

На думку організаторів, «Будинок Вільної Росії» потрібен і РФ, і Україні.

До громадської ради цієї організації увійшли люди різних професій: журналісти Євген Кисельов і Катерина Сергацкова, політолог Михайло Савва, керівник Міжнародної Гельсінської асоціації Данило Мещеряков і керівник організації «КримЅОЅ» Таміла Ташева.

«Ми говоримо про «Будинок Вільної Росії» як про майданчик спілкування всіх адекватних людей як в Україні, так і в Росії, - розповідає Ташева. – Для мене, наприклад, «Будинок Вільної Росії» - це можливість працювати в тому числі з правозахисниками, адвокатами, зі всіма тими людьми, які працюють з темою Криму, які, звичайно ж, не визнають незаконну анексію Російською Федерацією. Це хороша можливість для діалогу, для обміну досвідом».

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-