Горбулін вказав на “ахілесову п’яту” санкцій проти РФ

Горбулін вказав на “ахілесову п’яту” санкцій проти РФ

Укрінформ
Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін вважає, що Європі потрібно розробити нову більш дієву систему санкцій проти Росії, які дадуть змогу запобігти майбутнім військовим конфліктам.

Про це він заявив на 10-му Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європа має продемонстувати єдність та послідовність у питанні засудження і покарання агресивних дій. Слабкість режиму санкцій щодо Росії полягає в їхній вибірковості та обмеженому терміні застосування. Агресор має чітко усвідомлювати, яке покарання він отримає за свої дії. Потрібно створити систему санкцій, базовану на нормах та цінностях, які сьогодні існують у Європі", - сказав Горбулін.

На його думку, зазначений комплекс заходів мусить мати превентивний характер, базуватися на вже відомому випадку агресії проти України і будувати таку модель, яка унеможливить конфлікти у Європі.

Горбулін констатував, що наразі у Європі існує лише один осередок нестабільності - це конфлікт в Україні. За його словами, якщо зусилля Європи в Україні виявляться продуктивними, це слугуватиме прикладом того, як об'єднана Європа може перемогти в сучасній гібридній війні.

Він зазначив, що європейцям не варто вірити Росії, яка говорить, що вона ніяк не впливає на європейські процеси, бо вона впливає, причому деструктивно, у своїх інтересах. На його думку, якщо Європа не визнає цієї нової реальності, її з боку Росії чекає те, що вона наразі робить в Україні.

"Те, що зробила Росія стосовно України, і є те майбутнє, яке Москва готує для європейських столиць, оскільки агресор не розуміє напівтонів, він сміється з політкоректності, він не сприймає красивих фраз у відповідь на демонстративне варварство і б'є геополітичним кулаком по геополітичному обличчю Європи", - констатував директор Національного інституту стратегічних досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-