НБУ назвав умову послаблення санкції проти російських держбанків

НБУ назвав умову послаблення санкції проти російських держбанків

Укрінформ
Україна може послабити обмеження щодо діяльності державних російських банків лише у разі поліпшення ситуації з безпекою.

Про це йдеться у відправленому листі на ім'я директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, повідомляє прес-служба НБУ.

"Останні події також викликали потужну негативну громадську реакцію на діяльність в Україні державних російських банків. Заради інтересів національної безпеки ми наклали обмеження на проведення операцій цими банками зі своїми материнськими установами і повідомили про такі заходи Виконавчу раду МВФ. Ми послабимо ці обмеження, щойно безпекова ситуація дозволить це зробити", - йдеться в документі.

Як наголошується, зі свого боку Україна рішуче налаштована вдаватися, за необхідності, до відповідних заходів, аби захистити стабільність своєї фінансової системи.

"У цьому зв'язку, оскільки згадані вище банки є платоспроможними і продовжують дотримуватися пруденційних вимог, ми продовжуватимемо неупереджено ставитися до цих банків, ми домовилися забезпечити цим банкам доступ до необхідної підтримки ліквідності, за потреби, включаючи екстрену підтримку ліквідності з боку НБУ. Крім того, ми залишаємося рішуче налаштованими дотримуватись верховенства права і забезпечуємо заходи захисту і безпеки офісів та  відділень цих банків з тим, аби вони могли продовжувати свою безперебійну роботу", - йдеться в документі.

Нагадаємо, указом Президента України від 15 березня 2017 року №63/2017 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року.

Це рішення стосується публічних акціонерних товариств "Сбєрбанк", "ВіЕс Банк", "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", "ВТБ Банк", "БМ Банк". Воно передбачає заборону розміщувати державні кошти на рахунках цих установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-