Путін веде Росію шляхом СРСР - посол Іспанії

Путін веде Росію шляхом СРСР - посол Іспанії

Укрінформ
Нинішня Росія стикається з тими ж проблемами, що і колишній СРСР, однак керівництво РФ, замість вирішення цих проблем, йде шляхом Радянського Союзу, який привів його, врешті-решт, до розпаду.

Про це під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток” в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

“Ми можемо побачити, що цей персонаж, мається на увазі Путін, якого багато хто вважає таким розумником, таким хитрим, що він робить якісь багатоходівки, маневри, але насправді з тими проблемами, з якими зараз стикається Росія - він йде по шляху Радянського Союзу тими самими кроками і очевидно, що це набуде тих самих результатів, яких набув колись Радянський Союз”, - сказав дипломат.

Посол нагадав, що під час Революції Гідності український народ визначився з напрямком розвитку, викинувши з України “гангстерського персонажа” Януковича, однак потім втрутилася Росія. “І в той час,  коли люди вже точно знають, куди вони мають рухатися, з’являється абсолютно неприкрита, страшна агресія проти  України з боку Росії... Починається захоплення Криму, вхід російських військових на територію Донбасу, починаються атаки на Донбасі”,  - заявив він.

Херардо Бугайо Оттоне наголосив на тому, що переоцінювати силу та потужність нинішньої Росії не треба: “Ми можемо подумати і дати таку відповідь: у Росії така велика сила, така велика потужність, що ми нічого не можемо протиставити цій силі, цій потужності. Але це -  велика помилка”.

Він також вказав на те, чому абсолютно неможливо, “щоб Путін досяг своєї мети в Україні”. “До початку усіх подій, коли ціна на нафту була дуже висока - більше, ніж  100 доларів за барель - на той час економіка, ВВП Росії був більш-менш на рівні Італії. А після війни та падіння цін, усього того, що відбулося, ми не можемо точно порахувати, але приблизно зараз ВВП Росії знаходиться на рівні Іспанії", - підкреслив посол.

Крім складної економічної ситуації, РФ має вирішувати і демографічну ситуацію: чоловіки живуть так само довго, як в Анголі, кожен четвертий — мусульманин, на сході проживає понад 5 млн китайців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-