Посол Іспанії про Україну: Такий освічений народ - і з таким рівнем корупції

Посол Іспанії про Україну: Такий освічений народ - і з таким рівнем корупції

Укрінформ
Поєднання високого рівня корупції та, водночас, високого рівня освіти в Україні є фактично унікальним випадком у світі.

Про це під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток” в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

“Я сюди приїхав у жовтні 2013 року і на той час дані Transparency International показували, що Україна знаходиться за рівнем корупції на 144-му місці у світі, тобто має таку саму корупцію як ЦАР. Але, водночас, дані, які дає ООН стосовно рівня освіти в Україні, свідчать про те, що Україна розташована на одну сходинку вище, ніж Велика Британія. Звичайно, ми можемо дискутувати, як вираховуються ці дані. Але такий освічений народ і з таким рівнем корупції - це взагалі якась унікальна річ у світі, унікальний випадок. Це - неможливе явище”, - заявив Посол.

Іспанський дипломат зазначив, що схожа країна за цими показниками - Росія, однак там люди задоволені станом речей і не хочуть нічого змінювати.

“Ми можемо згадати лише одну країну, яка є дещо схожа за цими даними на Україну, враховуючи корупцію і людський капітал, - це Росія. Але коли ми порівнюємо Україну і Росію, то в цьому сенсі ми бачимо величезну різницю, величезний розрив. Дивіться: в Україні за 10 років було дві революції, а в Росії, здається, що народ задоволений цим станом речей і ніякої революції там не намічається, і вони там дуже задоволені. Це велика така різниця, яка кидається у вічі”, - наголосив Херардо Бугайо Оттоне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-