Україна могла втримати Крим – Сенченко

Україна могла втримати Крим – Сенченко

Укрінформ
Вирішувати проблему потрібно було не зброєю, а змінивши уряд Криму. Місцеві депутати готові були проголосувати за будь-якого кандидата, запропонованого Києвом.

Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі»  на телеканалі ZIK висловив екс-віце-прем’єр уряду Криму Андрій Сенченко.

Окрім території Кримського півострова, Україна втратила і частину військово-морського флоту. Тоді українські військові частини захоплювали як кадрові  військові РФ, так і проросійські кримчани.

«Учасниками мітингів, які тоді проводилися в Севастополі були і військовослужбовці РФ, переодягнені в цивільне. Тому те, що вони разом із представниками кримського криміналу блокували українські військові частини – явна агресія Росії», – повідомив Сенченко.

Нині існують думки, що військово-морський флот України, який базувався на півострова, міг би дати збройну відсіч «зеленим чоловічкам» та зупинити окупацію Криму.

 «Якби українські війська тоді застосували зброю, то морський флот був би зруйнований та потоплений. Натомість, щоб зупинити окупацію Криму основну роль мав би відіграти не військово-морський флот, а український уряд. Адже тоді, в Криму, не було так багато російських найманців. Натомість, і місцеві депутати готові були проголосувати за будь-якого кандидата, запропонованого Києвом до їхнього парламенту. Проте, силовим шляхом нічого б не вирішилося», – переконаний екс-віце-прем’єр Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-