Україна у Мінську вимагала скасувати

Україна у Мінську вимагала скасувати "націоналізацію" заводів на Донбасі

Укрінформ
Представники України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську зажадали відповіді щодо скасування рішень про визнання на території РФ "документів", виданих в ОРДЛО, захоплення української власності бойовиками на Донбасі і про псевдокордон.

Про це повідомила в Facebook прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарія Оліфер. 

"Україна чітко зафіксувала: указ президента РФ про визнання на території Росії документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення державної і приватної власності на непідконтрольній Україні частини Донбасу і квазіуказ т.н. «ДНР» про псевдокордон однозначно читаються світовою спільнотою і Україною як порушення Мінських домовленостей і веде до їх зриву. Ми зажадали відповіді стосовно скасування рішень з цих питань, оскільки такі методи з боку РФ і ОРДЛО ведуть до блокування процесу консультацій у рамках Мінського процесу. Це питання Україна поставила як на рівні робочих підгруп, так і у рамках Тристоронньої контактної групи», - повідомила вона.

За словами Оліфер, на зустрічі констатувалося, що на Донбасі тривають обстріли, порушення режиму тиші з боку ОРДЛО мають систематичний характер. При цьому вона підкреслила, що Україна готова до розведення сил і засобів в Станиці Луганській, яке може відбутися тільки після того, як на цій ділянці 7 днів поспіль встановиться режим тиші, як і передбачено рамковим рішенням ТКГ. Останній обстріл тут був 13 березня 2017 року, "таким чином, дії ОРЛО доки не дозволяють вчинити розведення в цій точці", підкреслила прес-секретар Кучми.

"На жаль, російська сторона ставить вирішення політичних питань перед рішенням блоку питань з безпеки - повне і стійке припинення вогню, виведення російських формувань і озброєнь з території України", - констатувала Оліфер.

Вона також зазначила, що з великими складнощами в гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-