У Лондоні політики обговорять розправи і репресії в окупованому Криму

У Лондоні політики обговорять розправи і репресії в окупованому Криму

Укрінформ
У столиці Великої Британії Лондоні відбудуться заходи в рамках Стратегії публічної дипломатії кримських татар, учасники говоритимуть про репресії на окупованому Росією Кримському півострові.

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова у Facebook.

"10 березня в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні відбудеться панельна дискусія "Анексований Крим: кримські татари та їх боротьба за свободу". Говоритимемо про життя громадян України за умов російської окупаціі, а також про роль та тиск на корінний народ Криму", - написала вона.

Джапарова повідомила, що захід проводитиметься спільно із Естонським інститутом з прав людини в рамках реалізації Стратегії публічної дипломатії кримських татар, що була презентована 9 серпня 2016 року до Міжнародного дня корінних народів. Учасником дискусії також буде відомий естонський політик, депутат ЄП, захисник й адвокат Криму Туне Кєлам, модеруватиме захід Orysia Lutsevych.

Очікується, що захід відвідає велика кількість провідних британських та європейських ЗМІ.

У цей же день на іншій платформі буде проведено круглий стіл, присвячений Криму. "Разом із Oliver Loode Eskender Bariiev розповідатимемо про всі основні кейси та інструменти політичних розправ із інакомисленням в нинішньому режимному Криму", - розповіла перший заступник міністра інформаційної політики.

Крім того, за її словами, у Великій Британії було організовано низку зустрічей, зокрема із керівництвом Westminster Foundation for Democracy, директором департаменту з прав людини та демократії Форін Офісу Робом Фенном, представниками дипкорпусу, а також ряд інтерв'ю.

Як підкреслила Джапарова, два дні з дуже щільним графіком зустрічей мають на меті адвокацію Криму на міжнародній арені, синхронізацію щодо продовження політики невизнання окупаціі півострова Росією та обговорення можливих інструментів захисту громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-