Дискусії про опір деморалізують російського окупанта - Джапарова

Дискусії про опір деморалізують російського окупанта - Джапарова

Укрінформ
В українському суспільстві потрібно порушувати та активувати дискусії про опір російським окупантам в Криму та на Донбасі.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час панельної дискусії в Укрінформі на тему "Три роки спротиву російській окупації Донбасу".

“Чому важливо говорити про опір? Хоча комусь ці дискусії можуть здаватися порожніми. По-перше, це - сильна  позиція. По-друге, це - те, що не дозволило РФ створити міф про стовідсоткове радісне і щасливе сприйняття населенням Росії і не дозволяє зараз створювати нові міфи, як нібито ці території є якоюсь п’ятою колоною РФ. Крім того, це деморалізує окупанта”, - сказала вона. 

За словами Джапарової, коли час від часу на тимчасово окупованих територіях з’являються українські прапори, то це не дозволяє тим же російським дипломатам брехати на різних міжнародних майданчиках про Україну - мовляв,  “громадянська  війна”, “захист громадян РФ”, “референдум”.   

Перший заступник глави МІП наголосила, що проукраїнські мітинги в Криму та на Донбасі  зимою-весною 2014 року не дали Росії підстав говорити про те, що нібито її усі чекали на цих територіях. Наразі ж РФ намагається придушити будь-які спроби прояву українськості в окупованому Криму, додала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-