Глава МЗС Німеччини: Ситуація на Донбасі не стосується лише України

Глава МЗС Німеччини: Ситуація на Донбасі не стосується лише України

Укрінформ
Ситуація на сході України не стосується лише України, а є проблемою усієї Європи.

На цьому під час спільної прес-конференції з главою польської дипломатії Вітольдом Ващиковським у Варшаві заявив міністр закордонних справ Німеччини Сігмар Габріель, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Конфлікт на сході України не стосується лише і виключно України, цей конфлікт відбувається в серці Європи”,- підкреслив Габріель.

Він зазначив, що головною метою його візиту до Москви 9 березня буде покращення ситуації на сході і забезпечення перемир'я на Донбасі.

Габріель поклав відповідальність за ескалацію напруги в Європі і відновлення гонки озброєнь на Росію. Він підкреслив, що саме Росія, а не НАТО, поставила під сумнів існування у нинішньому вигляді кордонів в Європі.

Під час прес-конференції Ващиковський наголосив на необхідності не допустити до функціонування ЄС “кількох швидкостей”. На це Габріель відповів, що Євросоюз “кількох швидкостей”, фактично, вже існує, оскільки в рамках Спільноти не всі країни входять в єврозону, чи Шенгенську зону. За його словами, у цьому контексті важливо, щоб різниця між країнами в ЄС не була значною.

Габріель також підкреслив, що Німеччина і Польща повинні говорили “єдиним голосом” у питаннях безпеки й оборони, охорони кордонів, подолання організованої злочинності і тероризму.

Водночас, Габріель і Ващиковський розійшлися у поглядах на обрання голови Євроради під час саміту 9 березня у Брюсселі. Як підкреслив, глава польської дипломатії, єдиним кандидатом від Варшави на цю посаду є депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

Тим часом, німецький міністр зазначив, що Берлін має відмінну точку зору з цього приводу, тобто підтримує чинного президента Євроради Дональда Туска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-