"Танки в шахтах": InformNapalm виклав дані про 41 тип озброєння РФ на Донбасі

Інфографіка
Укрінформ
Міжнародна спільнота InformNapalm ідентифікувала вже 41 тип озброєння та спецтехніки Російської Федерації на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті спільноти у відповідь на заяви РФ в суді в Гаазі про озброєння в шахтах Донбасу.

“База даних InformNapalm з фактами ідентифікації російських типів озброєння на Донбасі постійно розширюється і поповнюється. Якщо у жовтні 2016 року в ній було 33 типи російської техніки, то поточна версія бази даних, оновлена наприкінці січня 2017 р., має вже 41 позицію”, - йдеться у повідомленні. 

Наголошується, що ці дані підкріплені деталізованими OSINT-розслідуваннями InformNapalm, з фото- і відеоматеріалами, це доводить, що РФ систематично забезпечувала і продовжує забезпечувати терористів та своїх військовослужбовців на Донбасі сучасною військовою технікою.

“Більша частина техніки в звіті – порівняно нові зразки, які надійшли на озброєння ЗС РФ у період з 2004 до 2015 рр. Ця військова техніка не виробляється в Україні, більшість ніколи в Україну не імпортували, тому вона не могла опинитися у ворога як воєнний трофей. Треба зазначити, що управління та обслуговування новітньої воєнної техніки потребує залучення кваліфікованого персоналу, а саме: кадрових російських військовиків”, - повідомили в InformNapalm.

Фото: Max Avdeev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-