InformNapalm: 2016-й став роком загострення кібервійни

InformNapalm: 2016-й став роком загострення кібервійни

Інфографіка
Укрінформ
Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm презентувала документальний фільм про визначні операції у 2016 році Українського кіберальянсу (UCA) - об’єднання українських IT-активістів, які ініціативно взяли на себе функції захисту Української держави в інформаційному та кіберпросторі.

Відео, інфографіка та опис операцій опубліковано на сайті InformNapalm.

“2016 рік став періодом загострення кібервійни. Він також став роком об’єднання українських IT-активістів. Групи програмістів FalconsFlame, Trinity, RUH8, окремі активісти CyberHunta та інші волонтери заснували потужний Український кіберальянс, який вивів український хактивізм на світовий рівень. 90 відсотків операцій українського Кіберальянсу мають оперативну важливість, ланцюжки викритих систем противника виводять на нові рівні і зв’язки між агентами агресора, тому лише 10 відсотків стає об’єктом гласності”, -  йдеться у повідомленні.

InformNapalm став провідником аналізу та донесення цієї інформації до широкої міжнародної аудиторії: “Поєднання можливостей хактивістів Українського кіберальянсу та креативного інформаційного супроводу стало для агресора потужним ударом”.

InformNapalm також опублікував інфографіку з гучними  операціями UCA,  які  закарбовані в історії українського хактивізму 2016 року.

До успішних операцій  UCA відноситься, зокрема, злам приймальні Апарату помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова, “який не тільки призвів до великого міжнародного резонансу, але і протягом декількох місяців продовжує відбиватись на долях офіцерів ФСБ РФ та лабораторії Касперського”.

Серед останніх спецоперацій - перехоплення даних, що пересилалися між “начальником розвідки”  2-го армійського корпусу окупаційних військ Росії на Донбасі (сформований  на територій т.з. “ЛНР”), 12-им командуванням резерву ЗС РФ (м. Новочеркаськ, Росія) і розвідувальними підрозділами, що діють в інтересах “корпусу”, зокрема, російська безпілотна авіація, підрозділи радіоелектронної розвідки і космічна розвідка.

“Це лише незначна частина досягнень хактивістів Українського Кіберальянсу та волонтерів, які можна розкрити за результатами минулого 2016 року.  Будь-якого російського ведмедя, який вліз до української пасіки, можна перемогти влучними атаками зграї бджіл. Головне активно діяти, бо на нашому боці правда і вищі сили!  Єднаймося, хай полум’яний 2017 рік принесе ще більше перемог. Слава Україні!” - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-