Екс-співробітників

Екс-співробітників "Лабораторії Касперського" і ФСБ звинуватили у держзраді на користь США

Укрінформ
Адвокат одного з арештованих у справі щодо екс-співробітників ФСБ і колишнього менеджера "Лабораторії Касперського" підтвердив, що їм пред'явлено звинувачення у державній зраді на користь США.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Михайлову, Докучаеву і Стоянову пред'явлено звинувачення у державній зраді на користь США",- повідомив "Інтерфаксу" адвокат одного з них, керівник Команди "29" Іван Павлов.

Він не став конкретизувати, чиї інтереси представляє у справі. "Не знаю, як інші, але мій підзахисний провину не визнає",- зазначив він.

Павлов додав, що не бачив у матеріалах справи дані про ймовірного засновника хакерської групи "Шалтай-Болтай" Володимира Анікеєва.

Як повідомлялося, Лефортовський суд Москви продовжив до 8 березня арешт журналіста Володимира Анікєєва, який імовірно є організатором хакерської групи "Шалтай-Болтай".

За інформацією ЗМІ, фігурантами кримінальної справи про злам персональних облікових записів високопоставлених російських чиновників, крім Анікєєва, стали ще п'ять чоловік, у тому числі сам Михайлов та його заступник Дмитро Докучаєв, а також колишній глава відділу розслідувань комп'ютерних інцидентів "Лабораторії Касперського" Руслан Стоянов.

Група "Шалтай-Болтай" здобула популярність завдяки публікації в мережі, як стверджувалося, листування Дмитра Медведєва, Владислава Суркова та інших високопоставлених чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-