Зеркаль у суді ООН: Кремль спонсорує тероризм в Україні

Зеркаль у суді ООН: Кремль спонсорує тероризм в Україні

Укрінформ
Обстріли в Авдіївці, Волновасі, Маріуполі та інші криваві атаки цивільного населення в Україні - це результат російського спонсорування тероризму.

Про це заявила глава української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль під час слухань у Міжнародному суді ООН в Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я стою перед світовим судом, щоб попросити захисту базових прав людини українців", - сказала Зеркаль.

За її словами, Росія продовжує демонструвати зневагу до своїх зобов'язань відповідно до міжнародних угод. "Як результат, українці стикаються з кампанією терору та культурного знищення",- сказала вона.

Зеркаль наголосила, що протягом кількох тижнів ситуація погіршилася: "Підтримувані Росією озброєні угруповання знову посилили атаки та залякування цивільного населення. В українському місті Авдіївка лише протягом тижня, з 29 січня по 5 лютого 2017 року, незалежний моніторинг ОБСЄ підтвердив принаймні 8 смертей та 30 поранених серед цивільного населення".

За словами українського представника у суді, лише протягом двох місяців з початку цього року кількість боєприпасів, використаних для обстрілів Авдіївки, становить близько 15 тисяч одиниць. Немає сумнівів, додала Зеркаль, звідки приходять всі ці боєприпаси - вони всі з Росії.

"Атаки на українське цивільне населення є логічним результатом російської підтримки груп, котрі здійснюють тероризм", - наголосила Зеркаль.

За її словами, збиття літака МН17 російською системою "Бук" не зупинило Росію від фінансування тероризму. Продовження підтримки з боку Росії привело до атаки у Волновасі, обстрілу Маріуполя та Краматорська, а також вибухів, направлених проти мирного населення у Харкові, сказала Зеркаль.

"Це були не окремі випадки, а результат російського спонсорства тероризму", - заявила вона.

Голова української делегації також наголосила, що в окупованому Криму Росія демонструє "радянський стиль підходу до прав людини", придушуючи групи, котрі вона розглядає як ворогів. За її словами, лише недавно 11 кримських татар, які проводили мирну акцію, були ув'язнені.

"Це є ще один з прикладів як російський режим примушує мовчати тих, хто йому не подобається", - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-