Через Савченко ватажки ОРДЛО хочуть легітимізувати прямі переговори - Тука

Через Савченко ватажки ОРДЛО хочуть легітимізувати прямі переговори - Тука

Укрінформ
Російська Федерація використовуватиме поїздку народного депутата Надії Савченко до тимчасово окупованих територій Донбасу на свою користь.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука у Фейсбуці.

"Росія використовує вчинки Надії Савченко на свою користь", - написав Тука.

Він також зазначив, що через поїздку Савченко на Донбас ватажки ОРДЛО здійснюють спроби доведення легітимності прямих переговорів з лідерами окупаційної влади на Донбасі.

"Здійснюються спроби "легітимізації прямих переговорів" з вождями ОРДЛи задля того, щоб підтвердити статус "внутрішнього громадянського конфлікту" та вивести з переговорів і саму Росію, і ОБСЄ", - зазначив Тука.

За його словами, єдине, чого реально домоглась Савченко - вона отримала листи від утримуваних бойовиками полонених українців. Він додав, що "терористи не передавали листи наших полонених через міжнародні організації".

Заступник міністра зауважив, що поїздка Савченко до ОРДЛО буде використовуватися пропагандистами Кремля як аргумент для агітації щодо можливості проведення місцевих виборів на Донбасі.

“"Картинка", яку зробили "Звезды" (телеканал "Звезда" - ред.), в подальшому буде використана не тільки для демонстрації "чудових умов утримання", а й для того, щоб демонструвати рівень демократії та безпеки (навіть "вбивця журналістів" почуває себе безпечно!) як аргумент для агітації щодо можливості проведення місцевих виборів в ОРДЛі”, - зауважив Тука.

Він також запропонував в разі продовження Надією Савченко порушення законодавства України, обмежити її повноваження законним шляхом.

"Хочу вірити в те, що Надія Савченко не є "агентом Кремля". Разом з тим вважаю, що Росія вміло використовує її в суто своїх цілях. Якщо Савченко не дослухається, її "діяльність" варто обмежити законним шляхом”, - запропонував Тука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-